Ami 6 Berline

€ 10.000,-
1961
Blanc Carrare
26.000 km

Een paar maanden geleden hebben we deze unieke Ami uit '61 gekocht, hier worden we nou zelf erg blij van. Het is een van de allereerste, No. 73, in een modeljaar dat liep van april tot september, waarin ongeveer 5000 auto's gebouwd werden. Hij zal vast van de eerste week van productie zijn. Alleen No. 44 is nog ouder en wordt momenteel van wrak tot fraai eindresultaat gerestaureerd. No. 73 is verbazingwekkend hard en behoorlijk origineel. Dit modeljaar heeft een aantal specifieke kenmerken zoals een kofferbak die van binnenuit geopend wordt, vaste ramen in de achterdeuren, de voorbank is alleen verstelbaar door 'm in een ander gat in de vloer te haken, de ruitenwissermotor heeft geen nulstand (dat wordt mikken!), de koplampen zijn net weer anders en nog veel meer. 

Hij werd eind jaren tachtig in Frankrijk aangekocht door een van de grootste Ami-liefhebbers van Nederland en klaargemaakt voor de ICCCR ’89 op de Flevohof. Daarna werd hij nog diverse malen op jubilea en evenementen ingezet, maar de laatste jaren stond hij voornamelijk op zolder. Nu maakt hij deel uit van onze voorraad en proberen we meer te weten te komen van alle details van deze eerste serie; vertel ons meer als je er kennis van hebt!

Wat gaan we ermee doen? Goede vraag. We zoeken er eigenlijk een eigenaar voor waarmee we samen een mooi avontuur aangaan. Helemaal nieuw restaureren? Eigenlijk heeft het onze voorkeur ‘m zoveel mogelijk zo te behouden en alleen in te grijpen waar het echt nodig is. Reageer dus gerust als je je in dit profiel herkent.

 

Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding Ami 6 Berline afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.