2cv6 Club

€ 18.500,-
1987
Rouge Vallelunga
114.000 km

In oktober 1987 wordt dit eendje afgeleverd aan een familie in de buurt van Haarlem. Hij wordt regelmatig gebruikt, een kilometer of 6000 per jaar. Braaf gaat hij elk jaar naar de dealer voor onderhoud en APK, tot in ’93 het chassis afgekeurd wordt, het is te roestig. Voor de familie is die boodschap een donderslag bij heldere hemel, vooral omdat de dealer erbij vertelt dat de eend helaas net uit de garantie is… Uit frustratie verdwijnt hij in de schuur.

In 2003 komt de familie bij ons langs om te praten over een nieuw leven voor de eend. Het chassis is zo slecht dat je in de onderkant met je vinger een sleuf kan trekken zonder je vinger te bezeren. Maar de rest van de eend is nog prima. We besluiten er een nieuw chassis onder te schroeven. Jaren wordt hij weer gebruikt, in weer en wind en met ongeveer een zelfde ritme van beweging als voorheen. Eerst als vervoer voor vader en moeder, met tieners. Later door de kinderen zelf. De dochter gebruikt ‘m een tijd en trouwt er zelfs in, met nieuwe zelfgemaakte hoezen over de bekleding en geschilderde bloemetjes op de bumpers.

Het tweede leven begint zijn (roest)sporen na te laten en een tijdje geleden werd besloten de eend aan ons over te doen, met kans op een derde leven. Nadat we ‘m zelf even gebruikten als wintereend -hij rijdt zo lekker- komt hij in onze opslag terecht.

Een poosje geleden worden we gebeld door de zoon; of we hem nog kennen en of we wellicht een eend beschikbaar hebben voor zijn bruiloft, liefst een rode. We vertellen hem dat we net de laatste hand leggen aan de restauratie van hun familie-eend! Oh wow! Hij durft het bijna niet te vragen, maar uhhh… Geen twijfel, natuurlijk gaat deze eend de trouw-eend zijn! Een paar weken geleden was het zover, Sanders dochter achter het stuur, de bruid achterin, een prachtig weerzien met de familie, op een prachtige dag.

Met deze inwijding is de eend nu echt klaar voor zijn derde leven. We hebben ons best gedaan om het weer een mooi leven te laten zijn.

2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding 2cv6 Club afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.