Mehari 4×4

€ 34.500,-
1983
Vert Montana
50.000 km

Een Mehari is al een plezier-mobiel bij uitstek, je ziet jezelf al met de wind door je haren door een zomers landschap rijden. De Mehari 4x4 maakt de mogelijkheden tot plezier maken nog iets groter; je kunt namelijk ook nog van de gebaande paden af!

Hij werd in ’79 geïntroduceerd, na een tijd dat 4×4-rijden voornamelijk in Land Rovers en Jeeps gedaan werd. Steeds meer lichte terreinwagentjes kwamen op de markt, vaak uit Japan, met scherpe prijzen door de grotere volumes waarin ze gebouwd werden. De aandrijftechniek uit de Mehari 4×4 werd speciaal voor dit type ontwikkeld, de motor was wel standaard, en maakte het model nogal prijzig. Hij was bijna 2x de prijs van een 4×2 Mehari, dat bleek te duur voor de gemiddelde consument, een les die Citroën eigenlijk bij de 2cv Sahara al had kunnen leren. Van de Sahara werden er ongeveer 750 gebouwd, de 4×4 Mehari bracht het tot 1213 exemplaren.

Veel werden er geleverd als tweezitter, omdat ze voornamelijk bedrijfsmatig gebruikt werden, deze 4×4 ook. Tegenwoordig worden ze meer door particulieren gebruik en dan wil je kinderen ook eens mee kunnen nemen. Toen we deze Mehari in 2010 verkochten, hebben we ‘m dan ook gelijk voor de nieuwe eigenaar omgebouwd naar een vierzitter. We gebruikten daarvoor een nieuwe kuip. Toen we toch al aan het verbouwen waren hebben we ook het reservewiel in de motorkap geplaatst. Dit was destijds ook al een van de opties die je kon bestellen, net als de 14 inch wielen waar hij al wel mee uitgerust was.

Aangezien hij in de bergen van Zwitserland wel eens wat sneeuw kon ontmoeten is ook een hard-top geplaatst, zodat een flink pak sneeuw niet direct door het dak zou zakken.

Het is een van de laatst geproduceerde auto’s, geboren op 16 december ’82 en geleverd begin maart het jaar erna. Het laatste productiejaar leverde ook nog een facelift op, met onder andere rechte achterste spatborden en verhoogde dorpels voor meer bodemspeling.

Ook nu zijn 4x4’s weer stevig geprijsd, zeker de laatste jaren. Maar dit keer omdat ze wel erg geliefd zijn. We leveren ‘m voor die prijs rijklaar af.

Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding Mehari 4×4 afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.