2cv AZLP

€ 8.950,-
1960
Bleu Glacier
105.000 km

Nadat in de jaren vijftig de levering van een 2cv gerantsoeneerd was geweest,...

…stegen de productie-aantallen gestaag en werd het dus makkelijker en sneller er een te gaan rijden. We hebben bij eerdere eenden uit de vroege jaren ’50 wel briefwisselingen gezien met levertijden van 3 jaar. Later duurde dat weken of maanden. Waar de oude modellen in alle kleuren leverbaar waren, zolang het standaard-grijs was, werd voor modeljaar ’60 de kleurkeuze uitgebreid met Bleu Glacier en het jaar erna ook nog met groen en later rood.

Ook was er een mogelijkheid een luxer model te bestellen, de AZLP: de luxe bestond overigens vooral uit een aantal glimmende sierlijsten. De zijspiegel moest nog steeds apart afgerekend worden.

Dit exemplaar is zo’n AZLP in de Bleu Glacier, hij startte zijn leven in departement Yonne, rond Auxerre. Over de verdere historie is verder niets bekend dan wat af te leiden is van de oude kentekenplaat. Ergens begin deze eeuw is hij meegenomen naar Nederland en gerestaureerd. Het chassis is vernieuwd, diverse andere delen ook en hij is herspoten. Het resultaat is leuk, niet concours. Waarschijnlijk is hij door een startende liefhebber aangepakt, waarbij hij later vast wat andere keuzes gemaakt had in het behoud van originaliteit en afwerking.

Maar niet getreurd, het is gewoon een heel leuk presenterend en rijdend ribbelkapje. Niet per se geschikt voor een verzamelaar van topstukken, maar bijzonder geschikt voor een (startende) liefhebber die gewoon met een leuke oer-eend wil rijden. Waarschuwing: dat rijden gaat niet heel erg vlot, 12pk zorgt voor en top van max 85km/u…

We leveren ‘m geheel rijklaar af.

2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.