2cv AZLP

€ 11.000,-
1960

80.000 km

Ergens begin jaren ’00 leefde in een dorpje onder de rook van Delft een man en een vrouw. Ze waren een groot liefhebber van aardewerk en speciaal van het merk Wedgwood.

Al hun tijd werd eraan besteed, er was geen ruimte meer in huis, al het geld ging eraan op, kinderen en andere familie leden er best onder. Obsessie is een understatement. Toen manlief voorstelde toch eens een andere passie te zoeken, hij zou zo graag eens een 2cv bezitten, voelde dit als een soort overspel. Om deze nieuwe liefde naast de bestaande te kunnen laten bestaan, werd gekozen om de eend in het iconische Wedgwood-blue te laten spuiten. Zogezegd zo gedaan: er werd een ribbel-eendje uit Frankrijk gehaald, hij werd gerestaureerd, in de gewenste kleur gespoten en ook verder aangepast aan hun smaak. Zie hier het resultaat!

Ze moesten regelmatig ver reizen om nieuw serviesgoed aan te kopen, met de zachte vering van de eend bleven eieren heel, dus hun tere aardewerk ook. Na enige tijd bleek toch dat de spartaanse uitrusting en vooral het gebrek aan snelheid een probleem waren, ondanks de toepassing van een 6pk sterkere motor dan de originele 12pk.  Er werden een paar kinderen verkocht en een Ford Transit -in Wedgwood-blue- aangeschaft. De eend werd aan een museum afgestaan. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Een aantal hierboven genoemde zaken zijn niet (geheel) op waarheid gebaseerd. Eerlijk gezegd weten we niet of de kinderen echt verkocht zijn waarom deze kleur blauw gekozen is. Hij is niet door Citroën gekozen, maar staat ‘m leuk.

We leveren de eend rijklaar af, de garantie op een dergelijk antieke eend is beperkt.

2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.