2cv AZLP

€ 11.000,-
1959
Gris Clair
89.000 km

Vanuit een moderne auto naar een eend uit de jaren ’80 is al een tijdreis. Maar als je helemaal back to basic wil gaan, rij dan maar eens een rondje met een ribbelkapje uit de jaren ‘50.

De eend stond in die periode nog heel dicht bij de oer-eend, die ontworpen was om het Franse platteland te mobiliseren. Er hebben heel wat boeren en buitenlui eieren of zichzelf soepel verend naar markt, werkplek of familie vervoerd. De vering heeft een lange veerweg, waardoor je goed contact met de weg bleef houden, ook als je stevig hellend een bocht door ging. De stoeltjes, net als de verdere uitrusting, zijn eenvoudig en doelmatig. Ze doen waarvoor ze gemaakt zijn, zelfs buiten de auto, maar aan uiterlijk vertoon wordt niet gedaan.

De richting bepaal je met een stuur van stalen buis, de deuren sluiten met een eenvoudig slotje, de ruitenwissers worden aangedreven door de kilometerteller, warmte komt direct van de luchtkoeling, het raam gaat open door een deel weg te klappen, als de stroom op is slinger je de motor gewoon aan, accelereren doe je met een gasplankje. De remmen zijn niet overbemeten maar kunnen de massa van 600kg en 12pk motorvermogen goed beteugelen.

Toch is het model van deze eend al weer een stap naar modernisering. De AZLP kreeg een achterklep van metaal, in plaats van een doorgetrokken roldak. Ook was er plots een werkende voorruit-ontwaseming en her en der een sierlijstje. Met dit model moest vanaf ‘57 ook steeds meer de -meer verwende- Franse stedeling veroverd worden.

Deze ribbelkap is ooit gerestaureerd, op een sympathieke manier, maar zeker niet naar concours-staat. Daardoor hoef je tenminste ook niet bang te zijn ‘m te gaan gebruiken. Wij zorgen dat hij op stap kan en te gebruiken is. Er zijn wat kleine punten waar je je nog op uit kan leven, we willen je niet direct je liefhebberij ontnemen tenslotte. Ook geven we op een dergelijke antieke auto slechts een beperkte garantie.

2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding 2cv AZLP afbeelding

Neem contact op voor hoge resolutie beeldmateriaal van deze occasion.